Η Spiti bioClean αναλαμβάνει απολυμάνσεις χώρων με αντιμικροβιακή, αντιμυκητιακή, αντιβακτηριδιακή δράση και ενάντια σε όλους τους ιούς (Covid-19, HBV, HIV, HCV, BVDV κ.α) σε χώρους όπως : σπίτια, πολυκατοικίες, μαγαζιά εστίασης, αποθήκες, επαγγελματικούς χώρους, όπου έχει παρατηρηθεί ισχυρό φορτίο μόλυνσης είτε προληπτικά για αποφυγή μετάδοσης.

Απολύμανση είναι η διαδικασία με την οποία εξουδετερώνονται παθογόνοι και μη μικροοργανισμοί όπως μικρόβια, μύκητες, ιοί, βακτήρια κ.α. Ένα προϊόν ονομάζεται «απολυμαντικό» όταν μειώνει τον αριθμό των μικροβίων κατά 1.000 – 100.000 φορές.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας για την Απολύμανση του ιδιωτικού ή επαγγελματικού χώρου σας!
Παραδίδεται Πιστοποιητικό εφαρμογής για κάθε χρήση !

https://spitibioclean.gr/contact/

Πολλές φορές η λέξη Απολύμανση χρησιμοποιείται και σαν όρος για να περιγράψει μια διαφορετική διαδικασία-υπηρεσία όπως καθαρισμός και απεντόμωση.

Με την έννοια “καθαρισμό” εννοούμε την απομάκρυνση ακαθαρσιών και λεκέδων (υπολειμμάτων τροφών, λιπών, ξένων σωμάτων, σκόνης κλπ.). Απεντόμωση είναι η μείωση-εξόντωση παρασίτων-εντόμων.

Μέθοδοι Απολύμανσης

Η απολύμανση σε ένα χώρο γίνεται κυρίως :

Με ψεκασμό με κατάλληλο άχρωμο απολυμαντικό διάλυμα πάνω σε επιφάνειες ( μέθοδος ψυχρής εκνέφωσης – cold fogging ) ή με απολυμαντικό σε μορφή αερίου

Η απολύμανση συνίσταται να εφαρμόζεται κυρίως όπου :

  • σε χώρους που έχει παρατηρηθεί παρουσία τρωκτικών λόγω του ότι μολύνουν τον χώρο με ουσίες επικίνδυνες για την υγεία μας (στο τρίχωμα, στα περιττώματα, στα ούρα τους).
  • σε χώρους όπου απεβίωσε ένας άνθρωπος ή ζώο.
  • σε χώρους ύστερα από απεντόμωση όταν η παρουσία των εντόμων (ψύλλοι, κατσαρίδες, κοριοί, κτλ) ήταν σχετικά έντονη.
  • σε χώρους όπου έχουν πλημμυρίσει από ύδατα ή λήμματα εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας και των πολλών βακτηρίων και μικροβίων που αναπτύσσονται.
  • σε χώρους όπου έχει αναπτυχθεί μούχλα στους τοίχους και γενικότερα σε επιφάνειες
  • σε χώρους όπου υπήρχε παρουσία κάποιου άρρωστου ανθρώπου (π.χ επικίνδυνη ίωση) ώστε να μειωθεί το φορτίο μόλυνσης και έτσι να ελαχιστοποιηθεί η περίπτωση μετάδοσης σε άλλους υγιείς ανθρώπους.
  • σε χώρους με έντονη δυσοσμία

Πως γίνεται η απολύμανση χώρων ?

Η Απολύμανση χώρων γίνεται κυρίως με την μέθοδο της ψυχρής εκνέφωσης (βλ. βίντεο). Χρησιμοποιείται κατάλληλο και εγκεκριμένο απολυμαντικό σκεύασμα αραιωμένο σε νερό και με την βοήθεια του εκνεφωτήρα (fogger) απολυμαίνονται όλες οι επιφάνειες αλλά και η ατμόσφαιρα ενός χώρου.

Το απολυμαντικό διάλυμα αφήνεται να εξατμιστεί στις επιφάνειες χωρίς να αφήνει κάποια στίγματα ή οσμή . Η απολύμανση θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί περίπου 20-30 λεπτά μετά την διαδικασία. Η διαδικασία για ένα χώρο ή μια οικία περίπου 100 τ.μ διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Μετά από μία ώρα περίπου και καλό αερισμό του χώρου μπορεί κάποιος να εισέλθει πλέον άφοβα.

*Πριν γίνει η απολύμανση θα πρέπει να απομακρυνθούν (ή να τοποθετηθούν σε ντουλάπια, σακούλες, ψυγεία) όλες οι τροφές (λαχανικά, φρούτα, κ.τ.λ. ). Ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα παραμένουν στον χώρο άφοβα καθώς δεν επιδρά αρνητικά σε αυτά το απολυμαντικό υγρό.

απολυμάνσεις Spiti bioclean

Πότε πρέπει να γίνει η απολύμανση για κρούσμα ιού?

Η απολύμανση σε ένα χώρο πρέπει να γίνει αμέσως μόλις εντοπιστεί το κρούσμα σε άτομο που ζει ή εργάζεται στον χώρο μας για να μειωθεί το μικροβιακό φορτίο ώστε να αποτραπεί η μετάδοση του σε άλλα άτομα που συζούν ή συν-εργάζονται. Επίσης, η απολύμανση θα πρέπει να γίνεται την τελευταία μέρα της καραντίνας στην οικία του ασθενούς για να μειωθεί το μικροβιακό φορτίο και να μπορούν να εισέρχονται άλλα υγιή άτομα στον χώρο.

Κόστος Απολύμανσης

Δείτε στον πίνακα τον τιμοκατάλογο που προσφέρει η Spiti bioClean για την υπηρεσία Απολύμανσης:

1.       ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ/ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΩΣ 60 τ.μ : 39,90€·         Γρήγορη Διαδικασία εντός 20’-30’
2.       ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ/ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ απο 60 τ.μ  ως 100 τ.μ : 49,90€·         Άοσμο διάλυμα χωρίς κατάλοιπα, χωρίς επιβλαβείς ουσίες
3.       ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ/ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ από 100 ως 200 τ.μ : 59,90€·         Ελεύθερη είσοδος στον χώρο μετά από 60’-90’ με αερισμό
Περιλαμβάνει : Απολύμανση για την εξουδετέρωση μικροβίων-ιών όλου του χώρου και επιφανειών με απολυμαντικό διάλυμα με την μέθοδο ψυχρής εκνέφωσης (νεφελοψεκασμός)
spiti bioclean