fbpx
694 529 4293
καθαρισμός καναπέ σαλονιού

Βιολογικός Καθαρισμός Καναπέ – Σαλονιού Θεσσαλονίκη

Το σαλόνι μας είναι ίσως ο πιο πολυσύχναστος χώρος του σπιτιού μας. Δαπανούμε πολλές ώρες στο καναπέ μας ξαπλώνοντας, τρώγοντας, πίνοντας, παίζοντας ή απολαμβάνουμε τον μεσημεριανό ύπνο μας. Όλες αυτές οι δραστηριότητες μας έχουν ως αποτέλεσμα το ύφασμα του σαλονιού μας να λερώνεται, να θαμπώνεται, να αποθηκεύει μικρόβια και δυσοσμίες. Λεκέδες από φαγητά, ποτά, σκόνες, ακαθαρσίες από τα ρούχα και τα παπούτσια μας,  ιδρώτας, και πολλά άλλα υπάρχουν σε κάθε καναπέ όσο και όμορφος και “καθαρός” να μας φαίνεται οπτικά.

Η λύση είναι μία : Το σαλόνι μας να χρειάζεται βαθύ καθάρισμα , τα κατάλληλα απορρυπαντικά-ξελεκιαστικά και τον κατάλληλο εξοπλισμό (σκούπα extraction) για να απομακρυνθούν όλες οι ακαθαρσίες, λεκέδες αλλά και να γίνει απολύμανση- απόσμηση για μικρόβια και δυσάρεστες μυρωδιές.

Βιολογικός καθαρισμός καναπέ: Γιατί είναι απαραίτητος ?

Ο βαθύς καθαρισμός από την Spiti bioClean βοηθάει στην αναζωογόνηση και απολύμανση του υφάσματος του σαλονιού, στην αφαίρεση λεκέδων, δυσοσμιών και ακαθαρσιών με αποτέλεσμα μια πιο βελτιωμένη εμφάνιση για να τον απολαμβάνετε για αρκετό καιρό ακόμα!

2

Πως γίνεται ο βιολογικός καθαρισμός καναπέ / σαλονιού και ποιος είναι πιο αποτελεσματικός ?

Η επιλογή καθαρισμού ενός καναπέ – σαλονιού μεταξύ των δύο μεθόδων: “Στεγνού” ή “Υγρού” μπερδεύει τον καταναλωτή. Η απάντηση είναι ότι επιλέγετε και τις δύο μεθόδους με βάση τις ανάγκες σας.

Ο Στεγνός καθαρισμός επιλέγεται όταν χρειαζόμαστε το ύφασμα να καθαριστεί από ψίχουλα, σκόνες, ακάρεα, επιφανειακούς λεκέδες και τρίχες. Η μέθοδος του Υγρού καθαρισμού είναι μια πιο ολοκληρωμένη μέθοδος , πιο βαθύς καθαρισμός σε σύγκριση με τον Στεγνό καθώς μπορεί να αφαιρέσει και επίμονους και δύσκολους λεκέδες, ούρα, λάδι, καφέ, σωματικά υγρά, κ.α. 

καθαρισμός καναπέδων θεσσαλονίκη

Στον Στεγνό καθαρισμό αρχικά χρησιμοποιείται σκούπα ισχυρής αναρρόφησης με ειδικά φίλτρα HEPA και κάδο νερού. Η ισχυρή αναρρόφηση και τα φίλτρα αποβάλλουν σκόνες, τρίχες, ακάρεα και τα περιττώματα τους και άλλα μικροσωματίδια σε βάθος του υφάσματος.

Το στάδιο της αναρρόφησης γίνεται ιδανικά από επαγγελματικές σκούπες – ατμοκαθαριστές με μεγάλη ισχύ (Watt), ειδικά εξαρτήματα και φίλτρα, και όχι από οικιακές συσκευές χαμηλής ισχύος οι οποίες και δεν έχουν τα κατάλληλα φίλτρα συγκράτησης μικροοργανισμών.

Μετά την λεπτομερή αναρρόφηση , σε δεύτερο στάδιο, έπεται ο ατμός ώστε να απολυμάνει το ύφασμα σκοτώνοντας όλους τους μικροοργανισμούς (ακάρεα, μύκητες, βακτήρια, κ.α). Με τον ατμό και με βοήθεια βούρτσας και πανιού είναι εύκολο να  καθαριστούν και επιφανειακοί μικρο-λεκέδες.

Ο ατμοκαθαριστής που χρησιμοποιεί η εταιρία μας Spiti bioClean για τον καθαρισμό σαλονιού και στρώματος είναι σκούπα ισχυρής αναρρόφησης με 3 φίλτρα (φίλτρο HEPA 14 ) συγκράτησης σκόνης, ακάρεων και μικροσωματιδίων με απόδοση 99,99 % και κάδο νερού καθώς και παροχή ατμού με πίεση 5 bar και θερμοκρασία 100 με 120 βαθμών Κελσίου.

βιολογικός καθαρισμός σαλονιού

Spiti bioClean

Ο Υγρός Βιολογικός καθαρισμός καναπέ περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  1. Ξηρή Αναρρόφηση για να απομακρυνθούν σκόνες, ψίχουλα και ξηρά μικροσωματίδια με ειδική σκούπα με 3 διαφορετικά φίλτρα συγκράτησης.
  2. Προ-ψεκασμός του υφάσματος με τα κατάλληλα ξελεκιαστικά απορρυπαντικά προϊόντα για να καταπολεμηθούν μέχρι και οι πιο επίπονοι λεκέδες που είναι οπτικά ορατοί όπως ούρα, μελάνια, λάδι, καφές, λεκέδες από φαγητά και αναψυκτικά και άλλα. Στην συνέχεια αναρρόφηση αυτών με την σκούπα extraction και αφαίρεση των λεκέδων.
  3. Χρήση επαγγελματικής σκούπας Αναρρόφησης – Ψεκασμού (extraction Karcher) κατά την οποία ένα διάλυμα καθαριστικού και ξεβγαλτικού ψεκάζεται στο ύφασμα και αναρροφάται ταυτόχρονα αποβάλλοντας την υγρασία μαζί με όλες τις ακαθαρσίες/λεκέδες.
  4. Στέγνωμα καναπέ για χρήση
offer1 2 1

Δείτε βίντεο από Βιολογικό Καθαρισμό καναπέδων :

https://www.youtube.com/@Spiti_bioClean

Το σαλόνι θα πρέπει να στεγνώσει 100% από υγρασία πριν χρησιμοποιηθεί. Το στέγνωμα γίνεται με έκθεση στον ήλιο ή με βοήθεια συσκευής αφύγρανσης – θέρμανσης . Το στέγνωμα (ξήρανση) αναλόγως τον τύπου του υφάσματος θα διαρκέσει από 3 έως 12 ώρες. Η εταιρία μας διαθέτει εξοπλισμό που βοηθά στο στέγνωμα τους κρύους μήνες.

*Τα απορρυπαντικά προϊόντα που χρησιμοποιεί η εταιρία μας είναι βιοδιασπώμενα, υποαλλεργικά με απολυμαντικές ιδιότητες, απολύτως ασφαλή για το δέρμα και για όλες τις ίνες υφασμάτων σαλονιών (φυσικές ή τεχνητές) χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ξεθωριάσματος. Χρησιμοποιούμε προϊόντα της μεγαλύτερης εταιρίας καθαριστικών προϊόντων στον κόσμο Chemspec.

effective bio clean

Εξυπηρετούμε περιοχές όπως Κέντρο Θεσσαλονίκης, Καλαμαριά, Θέρμη, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Περαία, Εύοσμο, Συκιές, Τούμπα, Χαριλάου, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλικά, Μεσημέρι, Καλοχώρι, Νεάπολη, Πολίχνη, Ωραιόκαστρο, Πεύκα, Μηχανιώνα, Επανομή κ.ά. )

Τιμές Βιολογικού καθαρισμού σαλονιών – καναπέδων

Πολυθρόνα / Μπερζέρα : 15€Καρέκλα / Σκαμπό 5€
Καναπές Διθέσιος : 30€ Καναπές Τριθέσιος : 40€
Καναπές Γωνιακός (μικρός) : 50€Καναπές Γωνιακός (μεσαίος) : 60€
Συνδυασμός Διθέσιου & Τριθέσιου : 60€Καναπές Γωνιακός (μεγάλος) : 70€
*Ζητήστε προσφορά για καθαρισμό άνω των δύο τεμαχίων ή για συνδυασμό με καθαρισμό στρωμάτων **οι τιμές δεν περιλαμβάνουν φ.π.α.

Καθάρισμα καναπέ από λεκέδες

Η απομάκρυνση δύσκολων λεκέδων προϋποθέτει την εφαρμογή βασικών τεχνικών , καθαριστικών και την ικανότητα αναγνώρισης τους.

Οι λεκέδες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:  Διαλυτούς από νερό και σε διαλυτούς από διαλύτες. Συνήθως οι λεκέδες που διασπώνται από διαλύτες (γράσο, λάδι, πίσσα, μελάνι) είναι γυαλιστεροί και αφήνουν χρώμα πάνω σε λευκό πανί που χρησιμοποιούμε για ξελέκιασμα.

Οι υδατοδιαλυτοί λεκέδες αφήνουν χρώμα και μόνο με νερό πάνω στο πανί. Οι λεκέδες φαγητού είναι πιο κολλώδεις .

Σε λεκέδες που είναι οπτικά ορατοί αφού τους αναγνωρίσουμε εφαρμόζουμε τα προϊόντα καθαρισμού (ξελεκιαστικά), τρίβουμε και ξεβγάζουμε.

Σε περιπτώσεις που το σημάδι δεν αφαιρείται ούτε με ειδικά ξελεκιαστικά, τότε ίσως έχει βάψει η ίνα του υφάσματος από τον λεκέ και έχει αφήσει μόνιμο σημάδι χωρίς να σημαίνει ότι η βρωμιά δεν έχει απομακρυνθεί.

kanapes

Καθάρισμα καναπέ από κρασί, μελάνι, καφέ

Σε χρωματικούς λεκέδες όπως ούρα, κρασί, μελάνι, καφέ, βερνίκι νυχιών, αίμα, κτλ., εφαρμόζουμε στην αρχή μια καθαρή λευκή πετσέτα και ειδικό ξελεκιαστικό αποχρωματισμού και πατάμε,  δεν τρίβουμε, τον λεκέ προς τα μέσα. Το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί ώστε να αφαιρεθεί το χρώμα.

Σε πολύ δύσκολους λεκέδες  ίσως χρειαστεί να τρίψουμε με μια βούρτσα από έξω προς τα μέσα προσεκτικά για να μην “ανοίξει” ο χρωματικός λεκές και γίνει μεγαλύτερος. Εφαρμόζουμε το ειδικό ξελεκιαστικό για χρωματικούς λεκέδες και το τρίψιμο όσες φορές χρειαστεί και ξεβγάζουμε με ήπια απορρυπαντικά και αναρροφάμε.

Είναι σημαντικό να γίνεται εξουδετέρωση και ξέβγαλμα στο σημείο που εφαρμόστηκαν τα ξελεκιαστικά για να μην καταστραφεί η ίνα του υφάσματος.

Εικόνες Πριν και Μετά τον Βιολογικό Καθαρισμό Καναπέδων από την Spiti bioClean :
1
πριν και μετά τον βιολογικό καθαρισμό
7

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην GALLERY

Επικοινωνήστε μαζί μας
Spiti bioClean καθαρισμοί σαλονιού

Βρείτε μας στο Facebook , YouTube & Instagram :

https://www.facebook.com/spitibioclean

https://www.youtube.com/@Spiti_bioClean

https://www.instagram.com/spitibioclean.gr/

https://www.tiktok.com/@spiti.bioclean

spiti bioclean
καθαρισμοί σαλονιών στην Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική από την Spiti bioClean