Η καταπολέμηση μαύρων σκουληκιών υγρασίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ζουν στο χώμα, κρύβονται κάτω από αντικείμενα, πολλαπλασιάζονται κατά χιλιάδες, δεν έχουν πολλούς φυσικούς εχθρούς.

Μαύρα σκουλήκια Υγρασίας- συνήθειες

Τα μαύρα σκουλήκια ή αλλιώς σκουλήκια της υγρασίας , ανήκουν στην τάξη Millipedes.

Έχουν δύο ζεύγη ποδιών σε όλο το σώμα τους που αποτελείται από 20 έως 100 τμήματα. Τα μαύρα σκουλήκια κινούνται αργά και κουλουριάζονται όταν θέλουν να κρυφτούν. Τρέφονται μόνο με οργανική ουσία σε αποσύνθεση και χρειάζονται πολλή υγρασία για να επιβιώσουν.

Τα μαύρα σκουλήκια (Millipedes) δεν είναι επικίνδυνα, δεν τσιμπάνε ούτε προκαλούν κάποια ζημιά αλλά μυρίζουν άσχημα όταν πεθάνουν και βρίσκονται σε αποσύνθεση.

Με πάρα πολύ υψηλή υγρασία στο έδαφος βγαίνουν από τις φωλιές ή από το έδαφος στην επιφάνεια και εισβάλουν σε κατοικίες και εγκαταστάσεις (υπόγεια, αποθήκες, κτλ). Εμφανίζονται συνήθως μετά από βροχή την άνοιξη και το φθινόπωρο, ενώ κρύβονται στο έδαφος όπου υπάρχει υγρασία τον χειμώνα και το καλοκαίρι.

Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης μαύρων σκουληκιών

Η αντιμετώπισή τους χωρίζεται στην πρόληψη και στην καταπολέμηση (απεντόμωση).

Μια μέθοδος πρόληψης για την αντιμετώπισή τους και περιορισμό τους είναι: να απομακρυνθούν όλα τα αντικείμενα όπως ξύλα, χαρτόνια, πέτρες και τσιμεντόπλακες, γλάστρες που βρίσκονται στις χωμάτινες επιφάνειες.

Επίσης να καθαρίζονται καλά οι αυλές από τα φύλλα των δέντρων για να μην συγκρατείται η υγρασία στο χώμα. Η απομάκρυνση υγρασίας από το χώμα, το καλό κούρεμα των χόρτων και η απομάκρυνση αντικειμένων που εφάπτονται με το έδαφος είναι σημαντικός παράγοντας πρόληψης.

Αν είναι δυνατόν τοποθετούμε σε ράφια τα αντικείμενα και έχουμε τις εξωτερικές ντουλάπες αποθήκευσης σε ύψος από το έδαφος. Το ίδιο ισχύει και με τις γλάστρες.

Καλέστε το συνεργείο μας για να σας δώσουμε οριστική λύση με τα μαύρα σκουλήκια υγρασίας!

Καταπολέμηση μαύρων σκουληκιών υγρασίας με 3 βήματα:

Για την καταπολέμηση των μαύρων σκουληκιών ή σκουληκιών υγρασίας όπως είναι ευρέως γνωστά, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να βρούμε που κρύβονται και πολλαπλασιάζονται. Συνήθως στις κατοικίες βρίσκονται κάτω από γλάστρες, κάτω από πέτρες, ξύλα, τούβλα, τσιμεντόπλακες ή άλλα αντικείμενα που εφάπτονται ή σκεπάζουν το χωμάτινο έδαφος. Πολλές φορές τα βρίσκουμε να περπατάνε και να αναρριχώνται στους τοίχους και τα ταβάνια.

Τα μαύρα σκουλήκια μπορούν να εισέρχονται συνήθως εντός των σπιτιών σε υπόγεια, ισόγεια ακόμα και σε ορόφους περνώντας κάτω από πόρτες και παράθυρα, σωληνώσεις και γενικότερα διάφορα ανοίγματα των κτιρίων. Βγαίνουν και περπατάνε κατά κύριο λόγο ύστερα από βροχή.

Η καταπολέμηση μαύρων σκουληκιών γίνεται ως εξής:

  1. Με εντομοκτόνα εδάφους στους εξωτερικούς χώρους (χωμάτινες επιφάνειες) της κατοικίας εκεί που συχνά παρατηρούνται να εξέρχονται και να περπατάνε
  2. ψεκασμούς με εντομοκτόνα μακράς διάρκειας σε εξωτερικούς τοίχους, πλακάκια, μπαλκόνια , πόρτες , παράθυρα, κάτω από αντικείμενα-έπιπλα κτλ.
  3. Στο εσωτερικό των σπιτιών εφαρμόζονται ψεκασμοί στο πάτωμα με εστίαση κοντά στις εισόδους, τα παράθυρα, τα μπάνια, τις αποθήκες και τα πλυσταριά και όπου αλλού υπάρχει πολλή υγρασία.

Η οριστική εξαφάνισή τους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και συχνά χρειάζονται πολλές εφαρμογές απεντόμωσης.

fb cover 2