λεκές στο στρώμα από ούρα

Λεκέδες από ούρα στο στρώμα , τι το πιο συνηθισμένο ! Τους συναντάμε συχνά σε στρώματα όπου κοιμούνται μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι με ακράτεια και ενδεχομένως σπίτια με “άτακτα” κατοικίδια.

Ο καθαρισμός των ούρων εφόσον γίνει άμεσα αντιληπτός , εξαφανίζεται σχετικά εύκολα.

Τα ούρα επειδή μυρίζουν άσχημα και αφήνουν σημάδια πάνω στο στρώμα πρέπει να αποβάλλονται αμέσως , δεν πρέπει να αφήνονται για καιρό γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει μόνιμο σημάδι στο στρώμα (κιτρινίλα).

oura se stroma

Επίσης η περιοχή του λεκέ γίνεται αμέσως και περιοχή μικροβίων, βακτηρίων και μυκητών καθώς αναπτύσσονται ταχύτατα οπότε το στρώμα στο οποίο χρησιμοποιεί κάποιος άνθρωπος γίνεται αυτόματα και ανθυγιεινό.

Για τον καθαρισμό ούρων σε στρώμα ακολουθούμε την μέθοδο και τα στάδια του υγρού καθαρισμού στρωμάτων .

  • Αρχικά δεν τρίβουμε τον λεκέ αν είναι ακόμα υγρός. Σκουπίζουμε με μια απορροφητική πετσέτα για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο από τον λεκέ.
  • Εφαρμόζουμε διάλυμα απορρυπαντικού με ένζυμα που διασπούν τα ούρα, αφαιρούν την κιτρινίλα και καταπολεμούν την δυσοσμία.
  • Με σκούπα extraction αφαιρούμε τον λεκέ.
  • Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αν χρειαστεί.
  • Ξεπλένουμε με ουδέτερο διάλυμα απορρυπαντικού την περιοχή και αφήνουμε να στεγνώσει.
  • Την ίδια μέθοδο ακολουθούμε και για λεκέδες από εμετό, αναψυκτικό, φαγητό, κ.α.
καθαρισμός στρώματος από ούρα
image1 12 edited Αντιγραφή

λεκές στο στρώμα από αίμα

Το μυστικό για να αφαιρέσουμε τους λεκέδες αίματος από το στρώμα είναι να περιποιηθούμε τον λεκέ μόλις γίνει αντιληπτός έτσι ώστε να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τον φύγει εντελώς.

Οι λεκέδες αίματος δεν είναι μόνο αντιαισθητικοί και ενοχλητικοί. Μπορούν να προκαλέσουν εξάπλωση επιβλαβών βακτηρίων.

Αν το αίμα είναι ακόμα υγρό αφαιρείται σχετικά εύκολα. Θα χρειαστεί μια πετσέτα και κρύο νερό για να ταμπωνάρουμε, και στην συνέχεια εφαρμόζουμε πάνω στον λεκέ λευκαντικό πλυντηρίου και το αφήνουμε να δράσει. Σκουπίζουμε τον λεκέ και επαναλμαβάνουμε την διαδικασία.

Αν το αίμα έχει στεγνώσει η αφαίρεση του είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση. Αρχικά εφαρμόζουμε απορρυπαντικό με ενεργό οξυγόνο και ένζυμα που διασπούν τον λεκέ ή διάλυμα οξυζενέ και το αφήνουμε να δράσει.

Τρίβουμε ελαφρά ώστε να μην “ανοίξει” ο λεκές και αφαιρούμε. Χρησιμοποιούμε τα στάδια υγρού καθαρισμού στρωμάτων με σκούπα extraction. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο.

fb cover 2