fbpx
694 529 4293
καθαρισμός χαλιού

Όταν επιλέγετε την Spiti bioClean για τον καθαρισμό χαλιών στο σπίτι σας λαμβάνετε άμεσα φρεσκαρισμένα χαλιά με ζωντάνια στα χρώματα, απαλλαγμένα από ρύπους και μυρωδιές σε βάθος, καθώς και γρήγορης ξήρανσης!

Καθαρισμός χαλιών στο σπίτι : Πως γίνεται ?

Οι υπηρεσίες καθαρισμού χαλιών μας χρησιμοποιούν επαγγελματικές σκούπες ψεκασμού-αναρρόφησης (extraction) με ελαφρύ διαβροχή της επιφάνειας (μηδενικός κίνδυνος ανάπτυξης μούχλας) και χρήσης πιστοποιημένων από την Ε.Ε προϊόντων καθαρισμού χωρίς σκληρά σαπούνια ή χημικά. Το στέγνωμα (ξήρανση) διαρκεί από 2 έως 8 ώρες. Πριν την χρήση της extraction έχει φυσικά προηγηθεί ξηρή αναρρόφηση του χαλιού για απομάκρυνση των ρύπων, τριχών , κ.α.

Ο καθαρισμός γίνεται στον χώρο σας (επιτόπιος) στο σημείο που βρίσκεται το χαλί σας, γλιτώνοντας σας από την ταλαιπωρία της μετακίνησης ή απλώματος!

Η μέθοδος του υγρού καθαρισμού στα χαλιά είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος καθαρισμού, ένας βαθύς καθαρισμός των ινών των χαλιών καθώς μπορεί να αφαιρέσει σκόνες, λεκέδες, οσμές και τρίχες. Δίνει φρεσκάδα και ζωντάνια στα χρώματα!

Γιατί επαγγελματικός καθαρισμός και όχι απλή σκούπα?

Tα χαλιά του σπιτιού συγκεντρώνουν πάντα τη περισσότερη βρωμιά από οποιοδήποτε άλλο σημείο. Τα χαλιά όχι μόνο μαζεύουν σκόνη, αλλά λερώνονται με λεκέδες όλων των ειδών.

Επίσης συγκεντρώνουν σε μεγάλο αριθμό: μικρόβια, ακάρεα και άλλους αόρατους ζωντανούς αόρατους μικροοργανισμούς όπως βακτήρια.

Ένας ολοκληρωμένος επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών δίνει τουλάχιστον δέκα φορές καλύτερα αποτελέσματα από ότι η απλή οικιακή σκούπα.

Βιολογικός καθαρισμός χαλιών Θεσσαλονίκη

Τα χαλιά μας πρέπει να φρεσκάρονται, να πλένονται και να απολυμαίνονται πολύ συχνά κατά την διάρκεια του χρόνου. Η ξηρή αναρρόφηση με ηλεκτρική οικιακή σκούπα δεν καταφέρνει να εξουδετερώσει σε βάθος την βρωμιά στα χαλιά σας, ούτε τους ζωντανούς αόρατους μικροοργανισμούς που κατοικούν σε αυτά.

Καθαρισμός χαλιών

Ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  1. Ξηρή Αναρρόφηση για να απομακρυνθούν σκόνες, χώμα, ακάρεα, τρίχες, μικροσωματίδια με ειδική σκούπα.
  2. Προ-ψεκασμό με ειδικά καθαριστικά διαλύματα για να καταπολεμηθούν μέχρι και οι πιο δύσκολοι λεκέδες.
  3. Χρήση επαγγελματικής σκούπας Αναρρόφησης – Ψεκασμού (extraction) με περιστρεφόμενη βούρτσα κατά την οποία ένα διάλυμα καθαριστικού ψεκάζεται στο χαλί και αναρροφάται ταυτόχρονα αποβάλλοντας την υγρασία μαζί με όλες τις ακαθαρσίες, λεκέδες, τρίχες και οσμές.
DSC08395

Τα απορρυπαντικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι ασφαλή για όλες τις ίνες χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ξεθωριάσματος.

Στην συνέχεια, αφήνεται το χαλί να στεγνώσει 100% από υγρασία πριν χρησιμοποιηθεί, ιδανικά στον ήλιο ή με βοήθεια συσκευής (αφυγραντήρα-θέρμανσης). Ο χρόνος του στεγνώματος μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 8 ώρες.

Στεγνός καθαρισμός χαλιών με ατμό

Ο στεγνός καθαρισμός (με ατμό) επιλέγεται σε περιπτώσεις που το χαλί είναι ευαίσθητο σε πλύσιμο και απορρυπαντικά είτε επιλέγεται σε χαλιά που απλά θέλουμε να φρεσκάρουμε – αποβάλλουμε υψηλό μικροβιακό φορτίο.

Ο στεγνός καθαρισμός χαλιών γίνεται σε δύο στάδια. Αρχικά γίνεται ισχυρή αναρρόφηση για απομάκρυνση σκόνης, ακάρεων, τριχών κ.α. και στην συνέχεια χρήση ατμού για την πλήρη απολύμανση από μικροοργανισμούς.

DSC08338 edited

Το στάδιο της αναρρόφησης γίνεται από επαγγελματικές σκούπες – ατμοκαθαριστές με μεγάλη ισχύ (Watt), ειδικά εξαρτήματα και φίλτρα, και όχι από οικιακές συσκευές χαμηλής ισχύος οι οποίες και δεν έχουν τα κατάλληλα φίλτρα συγκράτησης μικροοργανισμών.

Με τον ατμό και την βοήθεια βούρτσας και πανιού είναι εύκολο να καθαριστούν και μικροί λεκέδες σε επιφάνειες.

Ο ατμοκαθαριστής που χρησιμοποιεί η εταιρία μας Spiti bioClean για τον καθαρισμό είναι σκούπα ισχυρής αναρρόφησης με 3 φίλτρα (φίλτρο HEPA 14 ) συγκράτησης σκόνης, ακάρεων και μικροσωματιδίων με απόδοση 99,99 % και κάδο νερού καθώς και παροχή ατμού με πίεση 5 bar και θερμοκρασία 100 με 120 βαθμών Κελσίου.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το χαλί ;

Οι ειδικοί προτείνουν να καθαρίζετε βαθιά τα χαλιά σας μία φορά το χρόνο. Αν έχετε αλλεργίες ή κατοικίδια ζώα, συνίσταται να γίνεται πιο τακτικός καθαρισμός, το λιγότερο κάθε έξι μήνες.

Επίσης, να μην ξεχνάτε ότι τα ακάρεα που υπάρχουν στο χαλί είναι πολύ ελαφρά σωματίδια , ελαφρότερα από τον αέρα και ανασηκώνονται με τις δονήσεις καθώς περπατάμε πάνω του. Τα ακάρεα στην συνέχεια επικάθονται και σε άλλες επιφάνειες όπου μπορούν να γίνουν βλαβερά για την υγεία μας όπως στρώματα, καναπέδες, κουρτίνες κτλ. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι ο βαθύς καθαρισμός των χαλιών σημαίνει και λιγότερα ακάρεα στο σπίτι μας .

Επικοινωνήστε μαζί μας για τον καθαρισμό των χαλιών σας στο σπίτι σας

καθαρισμοί χαλιών από την Spiti bioClean
καθαρισμός χαλιών Θεσσαλονίκη

Βρείτε την σελίδα μας

FACEBOOK https://www.facebook.com/spitibioclean

Youtube https://www.youtube.com/@SpitibioClean

Instagram https://www.instagram.com/spitibioclean.gr/