fbpx
694 529 4293
καθαρισμός στρωμάτων

Καθαρισμός στρωμάτων Θεσσαλονίκη

Ο καθαρισμός στρωμάτων σε ένα σπίτι συνίσταται τακτικά ακόμα και αν γίνονται αλλαγές των κλινοσκεπασμάτων.

Με τον καθαρισμό στρωμάτων εξασφαλίζεται κυρίως η υγιεινή μας καθώς σε ένα στρώμα περιέχονται εκατομμύρια αλλεργιογόνοι μικροοργανισμοί όπως ακάρεα, μύκητες, βακτήρια, ιοί αλλά και τα περιττώματα τους. Να μην αμελούμε το γεγονός ότι σε ένα στρώμα περνάμε σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής μας!

στρώμα καθαρισμός

Πως καθαρίζεται το στρώμα ?

Για να καθαριστεί ένα στρώμα και να απολυμανθεί από όλους τους βλαβερούς οργανισμούς που κατοικούν σε αυτό πρέπει να γίνει επαγγελματικός καθαρισμός. Δεν αρκεί μια απλή ηλεκτρική οικιακή σκούπα ούτε να ρίξουμε σόδα ούτε απλά να εκτεθεί στον ήλιο.

Ο επαγγελματικός καθαρισμός ενός στρώματος που συχνά ονομάζεται βιολογικός καθαρισμός ή βιοκαθαρισμός, γίνεται με δύο τρόπους :

 • Στεγνός καθαρισμός
 • Υγρός καθαρισμός
Δείτε τα βίντεο μας με βιολογικούς καθαρισμούς : https://www.youtube.com/@SpitibioClean

Στεγνός Καθαρισμός Στρώματος

Ο στεγνός καθαρισμός στρώματος γίνεται ως εξής:

 • Αναρρόφηση με επαγγελματική ισχυρή σκούπα για την απομάκρυνση σκόνης, ακάρεων, μικροβιακού φορτίου σε όλες τις πλευρές
 • Εφαρμογή ατμού στο στρώμα
 • Ψεκασμός με απολυμαντικό διάλυμα

Η επαγγελματική σκούπα για να αφαιρέσει την σκόνη, τα ακάρεα και γενικά ότι υπάρχει πάνω στο στρώμα πρέπει να περιέχει τα κατάλληλα φίλτρα, εξαρτήματα και να είναι μεγάλης ισχύος.

Στην Spiti bioClean χρησιμοποιούμε σκούπα αναρρόφησης – ατμού με 3 φίλτρα συγκράτησης των μικροσωματιδίων, φίλτρο HEPA και κάδο νερού με αποτέλεσμα 99% απομάκρυνσης τους. Έτσι δεν διοχετεύονται ξανά στην ατμόσφαιρα του δωματίου.

καθαρισμος στρωματος

Τέλος με τον υπέρθερμο ατμό και το απολυμαντικό διάλυμα καταφέρνουμε να εξουδετερώσουμε μύκητες, βακτήρια, ιούς, μικρόβια, κ.τ.λ. και έτσι αποστειρώνετε το στρώμα πλήρως. 

Υγρός Καθαρισμός στρώματος

Ο υγρός καθαρισμός στρώματος γίνεται αφού προηγηθεί ο στεγνός και σε περιπτώσεις που θέλουμε να αποβάλλουμε από αυτό λεκέδες όπως ούρα, ιδρώτα, καφέ, και άλλα.

Στον υγρό καθαρισμό θα χρειαστούμε επαγγελματική σκούπα ψεκασμού – αναρρόφησης (extraction) και τα κατάλληλα απορρυπαντικά για να διασπάσουμε τον λεκέ. Τα στάδια είναι τα εξής:

 • Στεγνός καθαρισμός
 • Ψεκασμός με τα κατάλληλα απορρυπαντικά διαλύματα στους λεκέδες
 • Αναρρόφηση και απομάκρυνση των λεκέδων
 • Επανάληψη όσες φορές χρειαστεί για να φύγουν οι λεκέδες – οσμές
 • Πλύσιμο στρώματος με extraction με ουδέτερο οικολογικό διάλυμα για απομάκρυνση ακαθαρσιών – απορρυπαντικών
 • Ψεκασμός με αντιοσμοτικό διάλυμα
 • Στέγνωμα

DSC08442 edited

Το στέγνωμα γίνεται ιδανικά στον ήλιο ή εντός χώρου για όσες ώρες χρειαστεί (6-12 ώρες) ή με την βοήθεια ειδικού ανεμιστήρα που διαθέτει η εταιρία μας.

 

offer3 1

Καθαρισμός ούρων σε στρώμα

Για τον καθαρισμό ούρων σε στρώμα ακολουθούμε την μέθοδο και τα στάδια του υγρού καθαρισμού όπως αναφέραμε και πιο πάνω.

Τα ούρα επειδή μυρίζουν άσχημα και αφήνουν σημάδια πάνω στο στρώμα πρέπει να αποβάλλονται αμέσως , δεν πρέπει να αφήνονται για καιρό γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει μόνιμο σημάδι στο στρώμα (κιτρινίλα).

Επίσης η περιοχή του λεκέ γίνεται αμέσως και περιοχή μικροβίων καθώς αναπτύσσονται ταχύτατα οπότε το στρώμα στο οποίο χρησιμοποιεί κάποιος άνθρωπος γίνεται αυτόματα και ανθυγιεινό.

2

 

Πως να καθαρίσω το στρώμα από μούχλα

Η μούχλα πάνω στο στρώμα δημιουργείται όταν υπάρχει υψηλή υγρασία στο χώρο ή αν έχει βραχεί και δεν στέγνωσε αμέσως. Η μούχλα εκτός της μυρωδιάς που αφήνει , δημιουργεί στίγματα σκούρα πάνω στο ύφασμα.

Αν η μούχλα είναι έντονη και έχει εισχωρήσει βαθιά στο υπόστρωμα τότε δεν υπάρχει λύση καθαρισμού. Όσο υπάρχει υγρασία στον χώρο τόσο θα εξαπλώνεται και θα υπάρχει μούχλα πάνω στο στρώμα. Το στρώμα με υγρασία ευνοεί κατά πολύ την αύξηση των ακάρεων, βακτηρίων και μυκήτων σε αυτό. Είναι σημαντικό για την υγεία μας να απολυμανθεί – καθαριστεί και στη συνέχεια να ξηραθεί καλά το στρώμα πριν ξαπλώσουμε σε αυτό.

Για να φύγει η μυρωδιά της μούχλας και να εξολοθρευθεί ο μύκητας , αρχικά κάνουμε καθαρισμό του στρώματος με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου και απορρυπαντικά διαλύματα και στην συνέχεια με μια επαγγελματική σκούπα extraction γίνεται αναρρόφηση της υγρασίας. Στην συνέχεια ψεκάζεται το στρώμα με ειδικό αντιοσμοτικό και αφήνεται να στεγνώσει καλά ιδανικά στον ήλιο για αρκετές ώρες.

Τα στίγματα της μούχλας το πιο πιθανό είναι να μην φύγουν ποτέ ωστόσο αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι να υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το στρώμα και για αυτό θα πρέπει να καθαριστεί όπως περιγράψαμε και να στεγνώσει πάρα πολύ καλά όπως και να αφαιρέσουμε την υγρασία από το δωμάτιο!

πριν και μετά τον βιολογικό καθαρισμό

Βιολογικός Καθαρισμός στρωμάτων σε Ξενοδοχεία

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τον καθαρισμό και απολύμανση πολλαπλών στρωμάτων σε Ξενοδοχεία και Τουριστικά Καταλύματα με παράδοση Πιστοποιητικού εφαρμογής το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε :

 • Πιστοποιήσεις ISO , Green Key, κτλ
 • Αξιολόγηση αστεριών , κλειδιών
 • Απαιτήσεις τουριστικών πρακτόρων

Να σημειώσουμε ότι πέρα από τις αυξανόμενες απαιτήσεις των τουριστών-πελατών και τουριστικών πρακτόρων για την ύπαρξη καθαρών στρωμάτων από εξειδικευμένα συνεργεία, οι απολυμάνσεις στρωμάτων σε τουριστικά καταλύματα είναι Υποχρεωτική σε ετήσια βάση από το κράτος όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ στην κατηγορία τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές.

Ορισμένοι από τους ξενοδόχους που μας εμπιστεύθηκαν είναι : Porto Karras Resort, Achtis Hotel, Ekies All Senses Resort, Kelyfos Hotel, κ.α.

στρώμα βιοκαθαρισμός

Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας για τον Καθαρισμό του στρώματος σας !

Τηλ. 23920.73159 – Εξυπηρέτηση Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική!

SPITI BIOCLEAN

 

Βρείτε την σελίδα μας

FACEBOOK https://www.facebook.com/spitibioclean

Youtube https://www.youtube.com/@SpitibioClean

Instagram https://www.instagram.com/spitibioclean.gr/

Tik Tok https://www.tiktok.com/@spiti.bioclean