Είναι η απώθηση φιδιών εφικτή ή όχι? Η απάντηση είναι ότι σε γενικές γραμμές τα φίδια είναι ανέφικτο να απωθηθούν μόνο με κάποια σκευάσματα ή υλικά και αυτό που χρειάζεται είναι μια σειρά διαδικασιών, η οποία επιβάλλεται να είναι επαναλαμβανόμενη, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να βρούμε κάποιο ερπετό στην αυλή μας.

Τα φίδια θα βρεθούν στην αυλή μας για κάποιο λόγο, για τροφή , νερό ή για να φυλαχθεί και αυτά είναι τα σημαντικά που πρέπει να του περιορίσουμε. Ωστόσο μπορεί να γίνει και τυχαίο πέρασμα του από την αυλή μας πηγαίνοντας στο μέρος που θέλει αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να ελεγχθεί από την πλευρά μας.

Φιδοαπωθητικά

Τα φιδοαπωθητικά υλικά περιέχουν ουσίες που εξατμίζονται και διαχέονται στον αέρα και δεν είναι ευχάριστες για τα φίδια που το οσφρύζονται.

Τοποθετούμε (διασπείρουμε) το φιδοαπωθητικό υλικό περιμετρικά ενός χώρου και σε σημεία “ευάλωτα” όπως θάμνους, αποθήκες με ξύλα, βραχώδη μέρη, κοντά σε γλάστρες, σε εισόδους, κτλ όπως αναγράφουν οι οδηγίες του σκευάσματος.

Τα φίδια, πέρα από τροφή τους, καλοκαιρινούς μήνες και ειδικά σε περιόδους υψηλής θερμοκρασίας και ξηρασίας αναζητούν νερό, σκιερά και υγρά μέρη για να προστατευτούν. Προσέχουμε ιδιαίτερα όταν περπατάμε σε τέτοια μέρη γιατί μπορεί να κρύβονται και να επιτεθούν αν αισθανθούν ότι απειλούνται.

Πως να διώχνουμε τα φίδια – 8 συμβουλές

Για να διώχνουμε τα φίδια από τον χώρο μας πρέπει πρώτα να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα ώστε να μην δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες να βρεθούν στην αυλή μας. Πάμε λοιπόν να δούμε πως διώχνουμε τα φίδια:

  1. Κάνουμε συχνό κόψιμο των χόρτων και του γρασιδιού της αυλής μας.
  2. Κλαδεύουμε τους θάμνους έτσι ώστε να υπάρχει απόσταση μεταξύ φυλλωσιάς και γης για να αποτρέψουμε να κρυφτούν ανάμεσα τους.
  3. Απομάκρυνση μπάζων, πετρών, ξύλων που μπορεί να κρυφτούν ανάμεσά τους.
  4. Καθαρίζουμε την αυλή μας από φύλλα δέντρων, πεσμένα κλαδιά και πευκοβελόνων.
  5. Απομάκρυνση “πιθανών” τροφών των φιδιών όπως σαύρες, ποντίκια, βατράχια, μεγάλα έντομα.
  6. Κάνουμε μυοκτονία στο χώρο μας τακτικά ώστε να μην υπάρχουν ποντίκια που είναι πιθανή τροφή τους.
  7. Προσέχουμε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ πορτών και πατώματος και δώσουμε έτσι την ευκαιρία στο ερπετό να εισέλθει στην κατοικία μας.
  8. Εφαρμόζουμε φιδοαπωθητικά σκευάσματα.
fb cover 2