694 529 4293
Καθαρισμός Στρώματος

Ο καθαρισμός στρωμάτων ύπνου δεν πρέπει να αμελείται σε ένα σπίτι. Είναι αναγκαίος μιας και το στρώμα ύπνου μας, στο οποίο περνάμε σχεδόν το ένα τρίτο του χρόνου της ζωής μας, είναι το ιδανικό σπίτι για τα ακάρεα και όχι μόνο.

Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας πάσχουν από αλλεργίες και άλλα προβλήματα υγείας όπως άσθμα, φαγούρα, δερματίτιδα, καταρροή, βήχας, κτλ τα οποία οφείλονται κατά κύριο λόγο στα ακάρεα.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 5 εκατομμύρια ακάρεα ζουν πάνω σε ένα στρώμα σε μόλις ένα χρόνο!

Πέρα από τα ακάρεα όμως σε ένα στρώμα αναπτύσσονται και άλλοι παθογόνοι μικροοργανισμοί όπως μύκητες, ιοί, βακτήρια, και τα περιττώματα που προέρχονται από αυτά.

Ο καθαρισμός στρωμάτων μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

  • Στεγνός καθαρισμός (με ατμό).
  • Υγρός καθαρισμός (με ειδικά απορρυπαντικά).

Η μέθοδος του Στεγνού καθαρίσματος είναι ιδανική μέθοδος μόνο για την απαλλαγή από ακάρεα, σκόνες, βακτήρια, μύκητες, κ.α. Η μέθοδος του Υγρού καθαρισμού, έπεται στου στεγνού, είναι μια πιο ολοκληρωμένη μέθοδος καθαρισμού καθώς μπορεί να αφαιρέσει και λεκέδες, ούρα, σωματικά υγρά, κ.τ.λ.

Υγρός καθαρισμός στρωμάτων

Ο Υγρός καθαρισμός στρωμάτων περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  • Πρώτο στάδιο : Ξηρή Αναρρόφηση με επαγγελματική σκούπα για να απομακρυνθούν σκόνες, ακάρεα, μικροσωματίδια.
  • Δεύτερο στάδιο : Αεροψεκασμός επιφάνειας στρώματος με κατάλληλο απορρυπαντικό διάλυμα για να καταπολεμηθούν μέχρι και οι πιο επίπονοι λεκέδες, ούρα και βούρτσισμα επιφανειών αν χρειάζεται.
  • Τρίτο στάδιο : Χρήση επαγγελματικής σκούπας Αναρρόφησης – Ψεκασμού (Extraction) κατά την οποία ένα ουδέτερο διάλυμα αντιαλλεργικού καθαριστικού ψεκάζεται στο στρώμα και αναρροφάται ταυτόχρονα αποβάλλοντας την υγρασία μαζί με όλες τις ακαθαρσίες και τους λεκέδες.
  • Τέταρτο στάδιο : Ψεκασμός στρώματος με αντιοσμωτικό και απολυμαντικό διάλυμα κατά των δυσάρεστων οσμών – ούρων.

Στην συνέχεια, το στρώμα αφήνεται να στεγνώσει 100% από υγρασία πριν χρησιμοποιηθεί, ιδανικά στον ήλιο ή με βοήθεια συσκευής (αφυγραντήρα – θέρμανσης)

Σκούπα καθαρισμού στρώματος
Φώτο : Σκούπα extraction για αφαίρεση λεκέδων από στρώμα

Διαβάστε το άρθρο μας για το Πως να καθαρίσετε το στρώμα από ούρα, αίμα και μούχλα.

Στεγνός Καθαρισμός στρωμάτων

Για να είναι ένα στρώμα ελεύθερο από ακάρεα και μικροοργανισμούς χρειάζεται τακτικός καθαρισμός (1-2 φορές τον χρόνο και για αλλεργικούς ανθρώπους συχνότερα).

Ο καθαρισμός ενός στρώματος δεν είναι απλή υπόθεση και δεν γίνεται απλά και μόνο με ένα απλό ατμοκαθαριστή. Αρχικά επιβάλλεται να αποβληθούν όλοι οι μικροοργανισμοί με σκούπα ισχυρής αναρρόφησης με ειδικά φίλτρα και κάδο νερού.

Η ισχυρή αναρρόφηση και τα φίλτρα αποβάλλουν τα ακάρεα και τα περιττώματα τους, σκόνες και άλλα σωματίδια σε βάθος του στρώματος.

Το πρώτο στάδιο της αναρρόφησης γίνεται ιδανικά από επαγγελματικές σκούπες – ατμοκαθαριστές με μεγάλη ισχύ (Watt), ειδικά εξαρτήματα και φίλτρα, και όχι από οικιακές χαμηλής ισχύς οι οποίες και δεν έχουν φίλτρα συγκράτησης μικροοργανισμών.

Μετά την λεπτομερή αναρρόφηση, σε δεύτερο στάδιο, έπεται ο ατμός ώστε να απολυμάνει το στρώμα σκοτώνοντας όλους τους μικροοργανισμούς που ζουν στο στρώμα και τα αβγά τους.

Τέλος, το στρώμα αφήνεται να αεριστεί καλά για λίγες ώρες ή ιδανικά να εκτεθεί στον ήλιο, και στην συνέχεια είναι έτοιμο προς χρήση.

Ο ατμοκαθαριστής που χρησιμοποιεί η εταιρία μας Spiti bioClean για τον καθαρισμό στρώματος είναι σκούπα ισχυρής αναρρόφησης με 3 φίλτρα (φίλτρο HEPA 14 ) συγκράτησης ακάρεων και μικροσωματιδίων με απόδοση 99,99 % και κάδου νερού και ατμού με πίεση 5 bar.

Δείτε εδώ τις τιμές καθαρισμού στρωμάτων από την Spiti bioClean

Καθαρισμός από Ακάρεα στο στρώμα και τι είναι

Τα ακάρεα θεωρούνται παθογόνοι οργανισμοί καθώς λόγω αυτών και κυρίως των περιττωμάτων τους οφείλονται οι ασθένειες και οι αλλεργίες που εμφανίζουν πολλοί άνθρωποι.

Τα ακάρεα είναι μικροοργανισμοί, ζωντανοί αλλά αόρατοι με γυμνό μάτι, οι οποίοι υπάρχουν παντού στην ατμόσφαιρα στο σπίτι μας και όχι μόνο, ταξιδεύοντας μαζί με την σκόνη καθώς είναι πολύ ελαφριά σωματίδια.

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο μας για τα ακάρεα και πως να απαλλαγείτε

SpitiBioClean FB Cover

https://www.facebook.com/spitibioclean

Βιολογικός Καθαρισμός στρωμάτων σε Ξενοδοχεία

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τον καθαρισμό και απολύμανση πολλαπλών στρωμάτων σε Ξενοδοχεία και Τουριστικά Καταλύματα με παράδοση Πιστοποιητικού εφαρμογής το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε :

  • Πιστοποιήσεις ISO , Green Key, κτλ
  • Αξιολόγηση αστεριών , κλειδιών
  • Απαιτήσεις τουριστικών πρακτόρων

Να σημειώσουμε ότι πέρα από τις αυξανόμενες απαιτήσεις των τουριστών-πελατών και τουριστικών πρακτόρων για την ύπαρξη καθαρών στρωμάτων από εξειδικευμένα συνεργεία, οι απολυμάνσεις στρωμάτων σε τουριστικά καταλύματα είναι Υποχρεωτική σε ετήσια βάση από το κράτος όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ στην κατηγορία τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές.

Ορισμένοι από τους ξενοδόχους που μας εμπιστεύθηκαν είναι : Porto Karras Resort, Achtis Hotel, Ekies All Senses Resort, Kelyfos Hotel, κ.α.

Διαβάστε το άρθρο μας για τον καθαρισμό σαλονιών

Καλέστε το συνεργείο μας για τον καθαρισμό των στρωμάτων σας : 2392073159 / 6945294293
Εξυπηρετούμε περιοχές όπως Κέντρο Θεσσαλονίκης, Καλαμαριά, Θέρμη, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Περαία, Εύοσμο, Συκιές, Τούμπα, Χαριλάου, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλικά, Μεσημέρι, Καλοχώρι, Νεάπολη, Πολίχνη, Ωραιόκαστρο, Πεύκα, Μηχανιώνα, Επανομή κ.ά. )