694 529 4293
AdobeStock 336611646 scaled

Βιολογικός καθαρισμός καναπέ: πως γίνεται και γιατί είναι απαραίτητος?

Το σαλόνι μας είναι ίσως ο πιο πολυσύχναστος χώρος του σπιτιού μας. Δαπανούμε πολλές ώρες στο καναπέ μας ξαπλώνοντας, τρώγοντας, πίνοντας, παίζοντας ή απολαμβάνουμε τον μεσημεριανό ύπνο μας. Όλες αυτές οι δραστηριότητες μας έχουν ως αποτέλεσμα το ύφασμα του σαλονιού μας να λερώνεται και να χρειάζεται βαθύ καθάρισμα για να απομακρυνθούν οι ακαθαρσίες και οι μυρωδιές τους.

Λεκέδες από φαγητά, ποτά, σκόνες, ακαθαρσίες από τα ρούχα και τα παπούτσια μας,  ιδρώτας, και πολλά άλλα υπάρχουν σε κάθε καναπέ όσο και όμορφος και “καθαρός” να μας φαίνεται οπτικά.

Ο βαθύς υγρός καθαρισμός βοηθάει στην αναζωογόνηση, συντήρηση και απολύμανση του υφάσματος του σαλονιού μας για να τον απολαμβάνουμε για αρκετό καιρό ακόμα!

AdobeStock 265522542

Καθαρισμός Καναπέ : Στεγνός ή Υγρός ?

Η επιλογή καθαρισμού ενός σαλονιού μεταξύ των δύο μεθόδων: “Στεγνού” ή “Υγρού” που πολλές φορές μπερδεύει τον καταναλωτή. Η απάντηση είναι ότι επιλέγετε και τις δύο μεθόδους με βάση τις ανάγκες σας.

Ο Στεγνός βιολογικός καθαρισμός επιλέγεται όταν χρειαζόμαστε το ύφασμα να καθαριστεί από ψίχουλα, σκόνες, ακάρεα, επιφανειακούς λεκέδες και τρίχες. Η μέθοδος του Υγρού καθαρισμού είναι μια πιο ολοκληρωμένη μέθοδος , πιο βαθύς καθαρισμός σε σύγκριση με τον Στεγνό καθώς μπορεί να αφαιρέσει και επίμονους και δύσκολους λεκέδες, ούρα, σωματικά υγρά, κ.α. 

Στον Στεγνό καθαρισμό αρχικά χρησιμοποιείται σκούπα ισχυρής αναρρόφησης με ειδικά φίλτρα HEPA και κάδο νερού. Η ισχυρή αναρρόφηση και τα φίλτρα αποβάλλουν σκόνες, τρίχες, ακάρεα και τα περιττώματα τους και άλλα μικροσωματίδια σε βάθος του υφάσματος.

Το στάδιο της αναρρόφησης γίνεται ιδανικά από επαγγελματικές σκούπες – ατμοκαθαριστές με μεγάλη ισχύ (Watt), ειδικά εξαρτήματα και φίλτρα, και όχι από οικιακές συσκευές χαμηλής ισχύος οι οποίες και δεν έχουν τα κατάλληλα φίλτρα συγκράτησης μικροοργανισμών.

Μετά την λεπτομερή αναρρόφηση , σε δεύτερο στάδιο, έπεται ο ατμός ώστε να απολυμάνει το ύφασμα σκοτώνοντας όλους τους μικροοργανισμούς (ακάρεα, μύκητες, βακτήρια, κ.α). Με τον ατμό και με βοήθεια βούρτσας και πανιού είναι εύκολο να  καθαριστούν και επιφανειακοί μικρο-λεκέδες.

Ο ατμοκαθαριστής που χρησιμοποιεί η εταιρία μας Spiti bioClean για τον καθαρισμό σαλονιού και στρώματος είναι σκούπα ισχυρής αναρρόφησης με 3 φίλτρα (φίλτρο HEPA 14 ) συγκράτησης σκόνης, ακάρεων και μικροσωματιδίων με απόδοση 99,99 % και κάδο νερού καθώς και παροχή ατμού με πίεση 5 bar και θερμοκρασία 100 με 120 βαθμών Κελσίου.

βίντεο βιολογικού καθαρισμού καναπέδων

Ο Υγρός Βιολογικός καθαρισμός καναπέ περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  1. Ξηρή Αναρρόφηση για να απομακρυνθούν σκόνες, ακάρεα, μικροσωματίδια με ειδική σκούπα με 3 διαφορετικά φίλτρα συγκράτησης και κάδο νερού.
  2. Προψεκασμός του υφάσματος με ενζυματικό απορρυπαντικό διάλυμα για να καταπολεμηθούν μέχρι και οι πιο επίπονοι λεκέδες, ούρα, κ.α
  3. Χρήση επαγγελματικής σκούπας Αναρρόφησης – Ψεκασμού (extraction) κατά την οποία ένα διάλυμα αντιαλλεργικού καθαριστικού ψεκάζεται στο ύφασμα και αναρροφάται ταυτόχρονα αποβάλλοντας την υγρασία μαζί με όλες τις ακαθαρσίες/λεκέδες.

Τα απορρυπαντικά προϊόντα που χρησιμοποιεί η εταιρία μας είναι ασφαλή για όλες τις ίνες υφάσματος (φυσικές ή τεχνητές) χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ξεθωριάσματος.

Για τον καθαρισμό του σαλονιού σας στην Θεσσαλονίκη εμπιστευθείτε την εταιρεία μας !

Εξυπηρετούμε περιοχές όπως Κέντρο Θεσσαλονίκης, Καλαμαριά, Θέρμη, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Περαία, Εύοσμο, Συκιές, Τούμπα, Χαριλάου, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλικά, Μεσημέρι, Καλοχώρι, Νεάπολη, Πολίχνη, Ωραιόκαστρο, Πεύκα, Μηχανιώνα, Επανομή κ.ά. )

βιολογικός καθαρισμός σαλονιού

Στην συνέχεια, αφήνεται το σαλόνι να στεγνώσει 100% από υγρασία πριν χρησιμοποιηθεί, ιδανικά στον ήλιο ή με βοήθεια συσκευής αφύγρανσης – θέρμανσης. Το στέγνωμα (ξήρανση) αναλόγως τον τύπου του υφάσματος θα διαρκέσει από 2 έως 12 ώρες.

Δείτε εδώ τις τιμές καθαρισμού σαλονιών από την Spiti bioClean

Καθαρισμός καναπέ από λεκέδες

Η απομάκρυνση δύσκολων λεκέδων προϋποθέτει την εφαρμογή βασικών τεχνικών , καθαριστικών και την ικανότητα αναγνώρισης τους.

Οι λεκέδες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:  Διαλυτούς από νερό και σε διαλυτούς από διαλύτες. Συνήθως οι λεκέδες που διασπώνται από διαλύτες (γράσο, λάδι, πίσσα, μελάνι) είναι γυαλιστεροί και αφήνουν χρώμα πάνω σε λευκό πανί που χρησιμοποιούμε για ξελέκιασμα.

Οι υδατοδιαλυτοί λεκέδες αφήνουν χρώμα και μόνο με νερό πάνω στο πανί. Οι λεκέδες φαγητού είναι πιο κολλώδεις .

124659216 3494865983933837 2264771074935582320 o
Φώτο: βιολογικός καθαρισμός καναπέ – Πριν και Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας

Σε λεκέδες που είναι άχρωμοι, αλλά έχουν σχηματίσει σημάδι πάνω στο ύφασμα αρχικά εφαρμόζουμε τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούνται στον Υγρό Βιολογικό Καθαρισμό και είναι πιο ουδέτερα από τα ξελεκιαστικά.

Τρίβουμε απαλά και ξεβγάζουμε. Αν δεν έχει καθαριστεί και το σημάδι υπάρχει ακόμα, δοκιμάζουμε ειδικό απορρυπαντικό-ξελεκιαστικό και με μια βούρτσα ξελεκιάσματος τρίβουμε προσεκτικά προς τα μέσα για να μην εξαπλωθεί ο λεκές περισσότερο, αφήνουμε λίγη ώρα να δράσει, και στην συνέχεια ξεβγάζουμε και αναρροφούμε την υγρασία αφαιρώντας και τον λεκέ.

Σε περιπτώσεις που το σημάδι δεν αφαιρείται ούτε με ειδικά ξελεκιαστικά, τότε ίσως έχει βάψει η ίνα του υφάσματος από τον λεκέ και έχει αφήσει μόνιμο σημάδι χωρίς να σημαίνει ότι η βρωμιά δεν έχει απομακρυνθεί.

Καθαρισμός καναπέ από χρωματικούς λεκέδες

Σε χρωματικούς λεκέδες όπως μελάνι, αίμα, κτλ., εφαρμόζουμε στην αρχή μια καθαρή λευκή πετσέτα και ειδικό ξελεκιαστικό αποχρωματισμού και πατάμε,  δεν τρίβουμε, τον λεκέ προς τα μέσα. Το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί ώστε να αφαιρεθεί το χρώμα.

AdobeStock 336616194

Σε πολύ δύσκολους λεκέδες  ίσως χρειαστεί να τρίψουμε με μια βούρτσα από έξω προς τα μέσα προσεκτικά για να μην “ανοίξει” ο χρωματικός λεκές και γίνει μεγαλύτερος. Εφαρμόζουμε το ειδικό ξελεκιαστικό για χρωματικούς λεκέδες και το τρίψιμο όσες φορές χρειαστεί και ξεβγάζουμε με ήπια απορρυπαντικά και αναρροφάμε.

Είναι σημαντικό να γίνεται εξουδετέρωση και ξέβγαλμα στο σημείο που εφαρμόστηκαν τα ξελεκιαστικά για να μην καταστραφεί η ίνα του υφάσματος.

Διαβάστε το άρθρο μας για τον καθαρισμό στρωμάτων

SpitiBioClean FB Cover

Βρείτε μας στο Facebook :

https://www.facebook.com/spitibioclean